Uutisia Fordilta 11/2017

5.2.2018

Ford toiseksi rekisteröidyin pakettiautomerkki marraskuussa

Marraskuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli toiseksi rekisteröidyin pakettiautomerkki 23,3 prosentin markkinaosuudella. Henkilöautoissa Ford oli marraskuussa viidenneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 7,6 prosentin markkinaosuudella. Sekä Ford Focus että Ford Fiesta olivat kymmenen rekisteröidyimmän automallin listalla, Focus viidentenä ja Fiesta kahdeksantena.

Naiset palkitsivat Ford Fiestan

Uusi Fiesta on voittanut edullisten autojen sarjan tämän vuoden Women’s World Car of the Year -kisassa. Tuomaristo totesi perusteluissaan Ford Fiestan sisältävän enemmän teknologioita ja se on hienostuneempi ja tyylikkäämpi kuin koskaan ennen. Tuomaristo koostui 25 naisesta, jotka edustivat 20 eri maata. Tuomariston valintakriteerejä ovat turvallisuus, hinta suhteessa arvoon, tyyli, säilytystilat, lapsiystävällisyys, ajamisen helppous, ympäristöjalanjälki sekä seksikkyys.

Linkki tiedotteeseen

Mitä yhteistä voi olla autonvalmistuksella ja sairaalalla?

Fordin laatujohtajana Kölnin kokoonpanotehtaalla työskentelevä Mike Butler on viettänyt paljon aikaa sairaalassa syöpähoitojen takia. Hän näki hoitoprosessissa kohtia, joita voitaisiin sujuvoittaa ottamalla oppia autotehtaan järjestelmistä. Nykyisellään Kölnin yliopiston syöpäkeskuksen ja Fordin välillä käydään tiivistä tietojen vaihtoa. Ford saa syöpäkeskukselta oppia big datan käytöstä ja hyödyntää sitä uusien autojen suunnittelussa. Fordin opein sairaalassa on kiinnitetty huomioita potilaiden liikkumiseen sairaalan tiloissa, minkä seurauksena potilasvirtojen liikkuminen on tehostunut 30 prosentilla.

Linkki tiedotteeseen



Ford GT ja Fiesta ovat Top Gearin vuoden valinnat

Ford GT on palkittu BBC Top Gear Magazinen Track Car of the Year -tunnustuksella. Voitto ei ollut suuri yllätys, sillä Ford GT on koristanut Top Gear Magazinen kanssa tänä vuonna jo neljästi.

Ford Fiesta on Top Gear Magazinen valinta vuoden supermini-autoksi. Näillä kahdella palkitulla autolla on yhteistä enemmän kuin luulisi. Fiestan ohjaamosta tehtiin helpompi käyttää hyödyntäen sitä tietämystä, jota saatiin kehitettäessä Ford GT:tä. Ensi vuonna esiteltävässä Fiesta ST:ssä on puolestaan GT:stä tuttu Drive Modes -toiminto.

Linkki tiedotteeseen

Ford investoi 750 miljoonaa euroa Valencian tehtaaseen ja Kugan tuotantoon

Ford investoi yli 750 miljoonaa euroa voidakseen valmistaa seuraavan sukupolven keskikokoisia Kuga-katumaastureita Valenciassa, Espanjassa. Uuden investoinnin myötä Fordin kokonaisinvestoinnit Valencian tehtaaseen vuodesta 2011 lähtien lähentelevät kolmea miljardia euroa.

Kugan lisäksi Valenciassa valmistetaan Tourneo Connect- ja Transit Connect -mallit sekä kaikkia malliversiota Mondeosta, S-MAXista ja Galaxystä – siis enemmän eri malleja ja autoja volyymilla mitattuna kuin millään muulla Fordin tehtaalla Euroopassa. Lähes 90 % Valenciassa valmistetuista ajoneuvoista viedään yli 75 maahan eri puolilla maailmaa, myös Yhdysvaltoihin.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Suomen Autohuolto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Suomen Autohuolto Oy